Guiso de lentejas con bondiola y panceta

Guiso de lentejas con bondiola y panceta

Hey everyone, I hope you're having an incredible day today. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, Guiso de lentejas con bondiola y panceta. It is one of my favorites food recipes. This time, I will make it a bit tasty. This will be really delicious.

Guiso de lentejas con bondiola y panceta is one of the most favored of current trending foods on earth. It's appreciated by millions daily. It is simple, it's fast, it tastes yummy. Guiso de lentejas con bondiola y panceta is something that I have loved my whole life. They're fine and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Guiso de lentejas con bondiola y panceta, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Guiso de lentejas con bondiola y panceta delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

Just in addition, the time it takes to cook Guiso de lentejas con bondiola y panceta estimated approx 1h 15m (Aprox).

To begin with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can cook Guiso de lentejas con bondiola y panceta using 17 ingredients and 11 steps. Here is how you cook it.

Perfecto para este invierno, no te lo podés perder!😋

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Guiso de lentejas con bondiola y panceta:

  1. 1/2 morrón
  2. 1 cebolla grande
  3. 1/4 de calabaza (1 pedazo)
  4. 1 boniato
  5. 1 papá grande
  6. Perejil (al gusto)
  7. 1/2 cabeza ajo
  8. 400 gr lentejas
  9. 2 bifes de bondiola medianos
  10. 20 gr panceta
  11. 1 zanahoria grande
  12. 1 cubito caldo de verdura
  13. 100 ml Salsa de tomate
  14. 300 ml agua
  15. Orégano
  16. Sal
  17. 2 cucharada aceite (sopera)

Instructions to make to make Guiso de lentejas con bondiola y panceta

  1. Picar todo antes de comenzar la cocción del guiso. Es muy importante ya que les facilitará tener todo picado a mano. Corta los bifes, la panceta y reverlas juntas. Luego, pica la cebolla y el ajo, ponlo en un plato. En otro aparte, pon el perejil y el morrón. Por último, en una tabla conserva la calabaza, la papá, el boniato y la zanahoria. Cuando tengas todo picado, ¡Ya estás listo para comenzar a cocinar!
  2. En una olla agrega el aceite, déjalo calentar y agrega la bondiola y la panceta. Cocínalos hasta dorar.
  3. Cuando esté dorado, agrega la cebolla y el ajo.
  4. Cuando la cebolla comienza a transparentar, agregar el perejil y el morrón.
  5. Dejar que se cocine unos minutos. Posteriormente, agregar la calabaza, la papá, el boniato y la zanahoria.
  6. Revolvemos todo y tapamos, dejamos que se cocine unos 5 minutos.
  7. Aparte, en un bol pequeño poner un poquito de agua fría y agregar el cubito. Con un tenedor pisarlo y mezclarlo con el agua.
  8. En la olla van a agregar las lentejas, la salsa de tomate y la mezcla que hicimos anteriormente. Van a agregar el agua y revuelven todo. Por último, agregan condimento a gusto. En mi caso, sal y orégano.
  9. Tapan con una olla y dejan cocinarlo 45, 50 minutos aproximadamente. Cada 15 minutos vayan revolviendo para que todo se pueda cocinar y nada se les pegue.
  10. Pasado ese tiempo, cuando vean que expresó y el caldo se reducio ya va a estar pronto. Les dejó una fotito para que la tomen cómo referencia. Apagan la hornalla y con la tapa lo dejan en la olla para que el calorcito termine de cocinarlo por completó. Unos 10 minutos después ya está pronto para servir!
  11. No es necesario agregar los mismos ingredientes, ustedes háganlo con lo que tengan. Esperó qué les sirva esta receta! Prontito subiré nuevas🥰

As your experience as well as self-confidence expands, you will certainly locate that you have much more all-natural control over your diet plan and adjust your diet regimen to your individual preferences in time. Whether you want to offer a dish that makes use of fewer or even more active ingredients or is a little more or less hot, you can make easy modifications to accomplish this objective. Simply put, begin making your dishes on schedule. When it comes to fundamental food preparation skills for beginners you do not require to learn them but just if you understand some straightforward cooking methods.

This isn't a complete overview to quick as well as simple lunch dishes however its good food for thought. Ideally this will obtain your creative juices flowing so you can prepare scrumptious meals for your family members without doing way too many square meals on your journey.

So that is going to wrap this up with this special food Step-by-Step Guide to Prepare Quick Guiso de lentejas con bondiola y panceta. Thanks so much for reading. I am sure that you can make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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