Lentejas con chorizo (para chuparse los dedos)

Lentejas con chorizo (para chuparse los dedos)

Hey everyone, I hope you're having an incredible day today. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, Lentejas con chorizo (para chuparse los dedos). One of my favorites. This time, I am going to make it a bit unique. This will be really delicious.

Lentejas con chorizo (para chuparse los dedos) is one of the most popular of recent trending meals in the world. It's enjoyed by millions daily. It is easy, it is quick, it tastes delicious. They are nice and they look fantastic. Lentejas con chorizo (para chuparse los dedos) is something that I've loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Lentejas con chorizo (para chuparse los dedos), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Lentejas con chorizo (para chuparse los dedos) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Lentejas con chorizo (para chuparse los dedos) is 2 personas. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Lentejas con chorizo (para chuparse los dedos) estimated approx 1h 30 minutos.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few components. You can have Lentejas con chorizo (para chuparse los dedos) using 14 ingredients and 8 steps. Here is how you cook it.

Ingredients and spices that need to be Take to make Lentejas con chorizo (para chuparse los dedos):

  1. aove
  2. 1 pimiento rojo
  3. 1/2 cebolla
  4. Tomate natural rallado
  5. Chorizo
  6. 5-6 zanahorias baby
  7. 220 gr lentejas pardinas
  8. 1,5 l agua (aprox)
  9. 2 hojas laurel
  10. 1 pellizco sal
  11. 1 pellizco pimentón rojo (yo uso picante)
  12. 1 pelín de nuez moscada
  13. 2 dientes ajo
  14. 1-2 patatas

Steps to make to make Lentejas con chorizo (para chuparse los dedos)

  1. Ponemos las lentejas en remojo.
    Depende de la marca recomiendan dejarlas al menos 10h antes. A mi siempre me gusta dejarlas, al menos, el rato que hago el sofrito; si puedo, las dejo una hora antes.
  2. Echamos una buena base de aceite de oliva en la olla donde vayamos a hacer las lentejas y lo ponemos a calentar. Cortamos la cebolla y con el aceite bien caliente empezamos a hacerla para que quede bien doradita. Le añadimos sal para que se vaya haciendo en su jugo y removemos para que no se queme. Una vez empiece a amarillear bajamos el fuego (si es vitro lo dejo al 5) y seguimos removiendo.
    Añadimos el pimiento rojo cortado en dados.
    Ponemos la tapa y dejamos que se vaya haciendo poco a poco.
  3. Una vez este la cebolla y el pimiento pochado añadimos el tomate previamente triturado (utilizo uno o dos dependiente del jugo que suelte) y dejamos que se sofría bien.
  4. Añadimos 200 ml de agua y dejamos lleva a ebullición. Vamos removiendo y pasamos el sofrito con el agua a un vaso de turmix y trituramos todo.
    Reservamos.
  5. En la misma olla añadimos un poco más de aceite y salteamos las zanahorias.
    Cuando estén doraditas añadimos el chorizo cortado en rodajas.
  6. Una vez veamos que está doradito añadimos el sofrito triturado y removemos.
    Añadimos el litro y 1/4 que falta de agua, las hojas de laurel, los dientes de ajo, un poco de sal, nuez moscada y pimentón rojo (picante al gusto).
    Removemos bien para que quede todo bien integrado.

    Llevamos a ebullición.
  7. Limpiamos bien las lentejas con agua fría y las añadimos.
    Esperamos a que vuelva a hervir y las dejamos a fuego fuerte un par o tres de minutos.
  8. Las lentejas que yo uso tienen un tiempo de cocción de unos 50', así que las dejo 35 minutos que hierva a fuego medio (5-6 de la vitrocerámica) y pasado ese tiempo añado las patatas cortadas en dados y limpiadas con agua y lo dejo 15 minutos más.

    Hay que tener cuidado que aquí es cuando es probable que se peguen o que nos falte agua, así que habrá que ir removiendo y vigilando que no queden muy secas.

    Yo prefiero hacerlas de un día para otro, creo que quedan más buenas.

    QUE APROVECHE!!! 😋

As your experience as well as confidence expands, you will certainly locate that you have much more all-natural control over your diet and also adapt your diet plan to your personal preferences gradually. Whether you wish to offer a recipe that makes use of fewer or even more ingredients or is a bit basically zesty, you can make easy changes to accomplish this objective. Simply put, start making your recipes on time. When it comes to fundamental food preparation skills for newbies you do not require to discover them however just if you understand some straightforward food preparation strategies.

This isn't a full overview to fast and simple lunch dishes but its good something to chew on. Ideally this will certainly obtain your innovative juices moving so you can prepare delicious meals for your household without doing a lot of heavy meals on your journey.

So that is going to wrap it up with this special food Recipe of Super Quick Homemade Lentejas con chorizo (para chuparse los dedos). Thank you very much for reading. I am confident you will make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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