Albóndigas de lomo adobado en salsa de champiñones

Albóndigas de lomo adobado en salsa de champiñones

Hey everyone, hope you are having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Albóndigas de lomo adobado en salsa de champiñones. One of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a little bit tasty. This will be really delicious.

Albóndigas de lomo adobado en salsa de champiñones is one of the most popular of current trending foods on earth. It is appreciated by millions every day. It's easy, it is quick, it tastes yummy. They're fine and they look fantastic. Albóndigas de lomo adobado en salsa de champiñones is something which I have loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Albóndigas de lomo adobado en salsa de champiñones, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Albóndigas de lomo adobado en salsa de champiñones delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Albóndigas de lomo adobado en salsa de champiñones is 2 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To get started with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook Albóndigas de lomo adobado en salsa de champiñones using 18 ingredients and 10 steps. Here is how you cook that.

Vamos con un plato sencillo, lleno de sabor y que podemos dejar preparado con antelación.

Ingredients and spices that need to be Take to make Albóndigas de lomo adobado en salsa de champiñones:

  1. Albóndigas DE LOMO ADOBADO:
  2. 6 filetes lomo adobado
  3. 1 huevo
  4. 1 rebanada pan de molde
  5. 1 chorrito leche
  6. 1 cucharadita perejil
  7. 1 cucharadita ajo en polvo
  8. 1 cucharada colmada queso rallado
  9. Sal y pimienta negra
  10. Harina para rebozar
  11. Aceite de oliva
  12. SALSA DE CHAMPIÑONES:
  13. 200 g champiñones
  14. 200 ml nata líquida para cocinar
  15. 1 chorrito vino blanco
  16. 1 cucharadita ajo en polvo
  17. 20 g mantequilla
  18. Sal y pimienta negra

Instructions to make to make Albóndigas de lomo adobado en salsa de champiñones

  1. Lo primero será agrupar todos los ingredientes. Laminamos los champiñones.
  2. Vamos a empezar con las albóndigas, para ello picamos los filetes de lomo y los echamos en un bol. Yo usé una picadora eléctrica pero podéis pedir que os lo hagan en la carnicería. Agregamos la rebanada de pan de molde desmenuzada y el chorrito de leche y mezclamos.
  3. Incorporamos el huevo batido y mezclamos. Añadimos el ajo en polvo, el perejil, la sal y la pimienta negra (estas últimas al gusto) y mezclamos bien para que se integre todo.
  4. Agregamos el queso rallado, yo usé una mezcla de 4 quesos y mezclamos bien. Tapamos con papel film y dejamos reposar unos 30 minutos en la nevera.
  5. Una vez que la masa ha reposado sacamos del frigorífico y con las manos vamos haciendo bolitas con ella y las pasamos por harina. A mí me salieron nueve albóndigas, pero eran grandecitas.
  6. Una vez que tenemos todas nuestras albóndigas ponemos una sartén al fuego con un chorrito de aceite y cuando esté caliente echamos nuestras albóndigas y las doramos por todos los lados, aproximadamente un minuto por cada cara a fuego medio-alto. Cuando estén doradas, retiramos de la sartén y las ponemos en un plato cubierto con papel de cocina para que absorba el exceso de aceite. Reservamos.
  7. Vamos ahora con la salsa, podemos usar la misma sartén pero retirando el aceite y los restos de harina. Echamos en la sartén la mantequilla y cuando se derrita agregamos los champiñones junto con un poquito de sal, el ajo en polvo y un par de golpes de molinillo de pimienta negra y salteamos a fuego medio unos 5 minutos.
  8. Vertemos el chorrito de vino blanco y cocinamos a fuego alto un par de minutos para que se evapore el alcohol. Agregamos la nata y dejamos cocer a fuego medio 5 minutos, removiendo.
  9. Incorporamos las albóndigas que teníamos reservadas y cocinamos todo junto a fuego medio-lento unos 20 minutos, dándole la vuelta a las albóndigas cada 5 minutos para que se hagan por todos lados. Si veis que se os va a pegar agregad un poquito de agua.
  10. Ya tenemos nuestras albóndigas listas, bien calientes y con un buen trozo de pan para mojar es un plato excelente. Lo podéis acompañar con un poquito de arroz cocido o unas patatas, eso como queráis. Espero que os gusten!!

As your experience and also self-confidence expands, you will locate that you have much more all-natural control over your diet regimen and adjust your diet plan to your individual tastes gradually. Whether you intend to offer a dish that makes use of less or more active ingredients or is a little more or less hot, you can make basic modifications to accomplish this goal. Simply put, begin making your recipes promptly. When it comes to fundamental food preparation abilities for beginners you don't need to discover them however only if you master some basic cooking techniques.

This isn't a complete overview to fast and also simple lunch recipes however its excellent something to chew on. With any luck this will certainly obtain your imaginative juices moving so you can prepare tasty dishes for your household without doing way too many square meals on your journey.

So that's going to wrap it up for this exceptional food How to Make Speedy Albóndigas de lomo adobado en salsa de champiñones. Thank you very much for reading. I am sure you can make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Comments